Menü
Profil
Értesítések
Profil
Értesítések

Gyógyszer beadása macskának

A gyógyszer beadása a macskának nagyjából minden gazdi rémálma!

G
Készítette Lukács Gabriella

4. Előkészületek: Mielőtt felveszed a cicát már készíts elő minden gyógyszert és a gyógyszer beadót esetleg egy kis nasit a cicának, ami elveszi a gyógyszer ízét.

5. Ne legyél erőszakos a cicáddal: Ha cicád ellenáll, ne próbáld erőltetni a gyógyszer beadást. Inkább hagyj időt neki, és próbáld újra később, vagy konzultálj az állatorvossal az esetleges alternatív gyógyszerformákról. Vagy akár kérd meg az orvost, hogy segítsen.

6. Ne vedd magadra, ha nem sikerül: Légy türelmes és gyengéd cicáddal, ne vedd magadra, ha megkarmol, esetleg elfut gyógyszer beadásközben.

Összességében a gyógyszer beadása a macskának kihívást jelentő feladat lehet, de a türelem és a megfelelő technika alkalmazásával megkönnyítheted a folyamatot, és segíthetsz cicádnak, hogy gyorsan túl legyetek rajta.

A gyógyszer beadása a macskának nagyjából minden gazdi rémálma!

A cicák nagyon nem szeretik a keserű ízt és  nagyon nem szeretik, ha  olyasmit kell csinálniuk, ami nem az ő ötletük volt. 

  1. Konzultálj az állatorvossal: Az orvos meg tudja mutatni a leggyorsabb, legkíméletesebb módot a gyógyszer beadásra, sőt nála vehetsz gyógyszer beadót is amivel elkerülheted, hogy véletlenül megharapjon a cicád. 
  2. Lehet, hogy két emberes mutatvány lesz. Jó, ha olyan ember fogja meg a cicát, aki úgy tudja őt megtartani, hogy nem okoz neki kellemetlenséget, de biztos kézzel tartja.
  3. Ne legyenek zavaró körülmények: Találj egy csendes, nyugodt helyet, ahol elvégezheted a gyógyszeradást. A macska nyugodtan érezhesse magát, és ne legyenek zavaró tényezők a közelben, ne rohangáljanak a gyerekek vagy a kutya körülöttünk. Zavarás nélkül is épp elég stressz ez a macskának is meg neked is.
cica fejét vakargatják

— Kép forrása : canva.com


G

Lukács Gabriella

102 Bejegyzések
0 Fajták
2 éve Csapat

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként a legújabb termékekről és akciókról!

Népszerű címkék

Betöltés

Itt találsz minket