Menü
Profil
Értesítések
Profil
Értesítések
Szűrés
Kiszerelések
Ár
Egyfajta fehérjeforrás
Mentes
Javasolt életkor
Javasolt méret
Húsfélék
Extra tulajdonság
Betegségek
Állapot
Minőség

Szűrés

Törlés
Kiszerelések
Ár
Egyfajta fehérjeforrás
Mentes
Javasolt életkor
Javasolt méret
Húsfélék
Extra tulajdonság
Betegségek
Állapot
Minőség

Kutyatáp

Egészséges élet, boldog kutya. Találd meg a legjobb szárazeledelt Kedvencednek!

Találatok szűkítése

Termékek - 1142 dbAcana Free-Run Duck 2 kg

Acana Free-Run Duck 6 kgAcana Grasslands Dog 2 kg

Acana Grasslands Dog 6 kg


Acana Grass-Fed Lamb 11.4 kg
Akciós termék
10%

Acana Grass-Fed Lamb 11.4 kg

32 499 Ft 35 999 Ft

Acana Grass-Fed Lamb 2 kg

Acana Grass-Fed Lamb 6 kg
Acana Puppy 11.4 kg
Akciós termék
9%

Acana Puppy 11.4 kg

25 499 Ft 27 999 Ft

Milyen kutyatápot válasszak?

A száraz kutyaeledel a legkedveltebb választás a tudatos gazdik körében. Nem véletlen! Egy jó minőségű száraztápban minden fontos tápanyag és vitamin megtalálható amire Kedvencednek szüksége lehet az egészséges, hosszú élethez! A nedves táppal ellentétben költséghatékony, sokáig megőrzi a minőségét, könnyű tárolni és önmagában teljesértékű táplálást biztosít kutyusod számára. A száraz eledelek ropogós táp szemei segítik megőrizni a fogkőlerakódást így az állatorvosok is javasolják, hogy ez legyen kutyánk (és cicánk) fő táplálék forrása. Manapság már minden kutyusnak megtalálhatja gazdája a tökéletes terméket.

De milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a termékválasztáskor?

Több, mint másfél évszázada etetünk tudatosan száraztáppal. Ez idő alatt sokat fejlődött ezen eledelek elkészítési módja és a lett szélesebb a termékpaletta, figyelembe véve az ebek egyedi igényeit. Hála ennek a modernkori tudományágnak nekünk már csak annyi a dolgunk, hogy okosan döntsünk.

Száraztáp választás

 1. Kor: Ahogy nálunk embereknél úgy kedvenceink esetében is változik a tápanyag igény az évek múlásával. A cumisüveggel felnevelt babakutyáktól a nyugdíjas kutyusokig minden korra felkészültek a gyártók. Érdemes ezeket a kategóriákat figyelembe venni a vásárláskor.
 2. Testméret: Ma már a kis-, közepes-, nagy-, és óriás testű kutyusoknak különféle az igényeikre szabott tápok készülnek. Ezek a termékek nem csupán abban különböznek, hogy a táp szemek igazodnak a fogyasztójuk szájméretéhez, így a csivava tápok sokkal kisebb tápszeműek, mint a bernáthegyiknek készültek, de kialakításukkor (főként a prémium és szuper prémium termékek esetében) figyelembe vették az eltérő fejlődési ritmust is.
 3. Életmód: Ahány család annyi kutya és annyi életmód. Vannak kutyusok, akik sokat heverésznek gazdival a kanapén, vannak labdabolondok, gazdival kocogni járók és profi sportolók köztük. Az aktív sportkutyáknak készült eledelekben például magasabb a fehérje szint, hogy kedvencünk izmai bírják a megerőltetést, míg egy lassabb anyagcseréjű, kényelmesebb életmódot élő kutyusnak léteznek alacsony kalória tartalmú eledelek.
 4. Speciális igények: A modern életmóddal bizony előtérbe kerül az egészség megőrzés és a különböző diéták, nem csak nálunk, de kutyusainknál is. Legyen szó ételallergiáról, fogyókúráról, egy egyszerű gyomorrontásról, veseelégtelenségről, májproblémáról vagy akár cukorbetegségről az állatorvosi gyógytápok mindenre megoldást kínálnak. Ezzel meghosszabbítva kutyusunk minőségi életét.
 5. Íz: És persze az ízlés kérdése! Ki akarná 10-15 éven át ugyanazt enni? Amennyiben nem szeretnéd, hogy kutyusod panaszt tegyen az állatvédőknél úgy időnként érdemes lehet más ízű eledelt választanod neki. Érzékeny emésztésű kutyusok esetén érdemes fokozatosan levezényelni a váltást. Gondoskodj idejében az utánpótlásról így mikor a régi táp már fogyóban van elkezdheted hozzá keverni az újat. Először egyharmad arányban, majd pár nap múlva kétharmad arányban így 5-7 nap alatt át is tudtok állni az új termékre.

Az egészség a megfelelő táplálással kezdődik, ami pedig a tudatos szerető gazdi felelőssége.

Betöltés

Itt találsz minket