Menü
Profil
Értesítések
Profil
Értesítések

Kutyás strand

Szerencsére mind hazánkban, mind külföldön egyre több a kutyás strand.

G
Készítette Lukács Gabriella

Mire figyelj?

 1. Ha kedvenced szeret ész nélkül beugrani a vízbe, akkor ismeretlen helyen ellenőrizd nincs e szikla vagy bármi más veszélyes dolog a vízben amire ráugorva megsérülhetne.
 2. Figyelj, hogy ne zavarjatok másokat. Vannak emberek és kutyusok, akik bizonyos típusú kutyáktól tartanak. Mindig kérdezd meg a hozzád közel ülőket nem e baj, ha csatlakoztok.
 3. Ügyelj, hogy ha kutyusod többet van a parton, mint a vízben nehogy hőgutát kapjon. Legyen lehetősége árnyékba húzódni vagy akár egy vizes törölközőn lehűlni és legyen elegendő vize.

Kutyás strandok hazánkban

Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert

A ’21-ben megnyílt Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert nemcsak kutyabarát, de gazdi barát is. Ha te is ültél már a „kutyás részre” száműzve a parton, ahol nem nyírják a füvet és a kutyátlanok tele szemetelik, vagy éppen az egyetlen köves-sziklás részen a tengerparton akkor tudod miről beszélek. A Piknikkert nemcsak kedvencednek lesz élmény, de neked is. Van büfé, öltöző és állandóan takarított mosdó. Valamint zsilipes kapu, hogy biztosan egy kutyus se vesszen el! Van agility pálya a kutyusoknak és társasjátékok, könyvek a gazdiknak. Garantált az egész napos szórakozás! A part kavicsos arra készüljetek.

Dunakeszi kutyás strand

Dunakeszin a Liget utca magasságában van egy kijelölt kutyás strand, ahol mondjuk csak toi-toi WC van, de ha nem egyedül vagy a kutyával akkor besétálhatsz a kutyátlan zónába és használhatod a mosdókat. Itt van érték megőrző is és büfék (csak egy van, ami kutyabarát). Kicsit értelmetlenül egy 100m-es szakaszon kint van a kutyáknak tilos tábla, pórázon is. Ha átsétálnátok, rátok szól a strand felügyelő, de ezt a kis szakaszt megkerülve a Part Cafe irányába ismét nem szólnak rá az emberre, hogy kutyával tilos. Jól nevelt ebeket itt általában szívesen látnak akár úgyis, hogy itt táboroztok le a törölközőkkel és ez a rész már homokos és hangulatos. Itt van fagyizó, kávézó és büfé mindegyik kutyabarát. Amennyiben még nem biztos kedvenced behívása inkább maradjatok a kutyás részen. (A kutyás oldal kavicsos és iszapos, de nagy terület van és hangulatos.) A kutyás strand oldal nincs karban tartva, de nagyon romantikus, olyannyira, hogy a kutyátlanok előszeretettel sátoroznak és bográcsoznak itt. Szabad strand lévén a belépés ingyenes.

strandon játszó kutyusok

— Kép forrása : freepik

Velencei tavi Drótszamár Kemping

A kemping területén belül egy nem túl nagy, nem túl kicsi elkerített kutyás rész van. Van csap a kutyák megitatásához. Néhány fa (időben kell oda érni, ha fa alatt szeretnétek ülni) és lehet bérelni napágyakat. A vízbe jutást csúszásgátlós rámpa segíti, szuper ez idős kutyusoknak és idős embereknek is. Emellett a büfé pont a kutyás rész és a nem kutyás rész határán van és nagyon szívesen fogadják a négylábúakat is egy gazdival hekkezésre, lángosozásra. Minden nagyon finom. Igazi retro hangulatú hely, ahol a tulajdonos néni minden második embert név szerint ismer. Maga a kemping is retro, de kellemes hely. Mosdó kicsit messzebb van a kutyás résztől, pár perc sétányira. Összességében érdemes ide is ellátogatni, mert kutyusod is és te is élvezni fogjátok.

Balatonföldvár kutyabarát fürdőhely

Itt elég nagy terület áll a kutyusok rendelkezésére és a közelben található kutyabarát szállás, étterem, állatorvos és állateledel üzlet is. A kutyusoknak külön illemhely lett kialakítva. Rámpán tudnak a kutyusok besétálni a vízbe.

Tavirózsa kemping Délegyháza


Viszonylag tágas rész van lekerítve az ebeknek, de kissé elhanyagolt. Mosdó a bejáratnál van, elég messze a kutyás résztől és nem feltétlenül tiszta. A kutyás területen toi toi wc-k vannak. Van egy „valaha talán kutyajátszótér volt valami”. Maga a kemping is kissé lelakott, de van büfé. A part maga hangulatos, szép a táj és fokozatosan mélyül a víz. De összességében nekünk nem tetszett.

Tiszafüred – Mancsos pancsoló


Kifejezetten kutyusoknak fenntartott rész ez a Tisza parton. 150 m hosszú szakasz, füves, fás, kulturált környezetben. Pár perc sétára a szabad strandtól, ahol van büfé és mosdó a gazdiknak.

Bármelyik strandot is válasszuk biztos nagyobb móka lesz, mint bármelyik strand kutya nélkül!

Amennyiben te is szívesebben töltöd a napod kutyusoddal, mint nélküle úgy biztosan szívesen strandoltok együtt. A kutyás strand óriási élmény mind a két-, mind a négylábú családtagoknak.

Íme néhány tipp és tudni való a közös pancsoláshoz!

Mit vigyünk a kutyás strandra?

 1. Elegendő friss vizet és kutyatálat. Ez főleg a tengerparton fontos, ahol a sós vízből nem tud inni kutyusunk, de amennyi mégis lefolyik a torkán lasztival úszás közben attól rettenetesen szomjas is lesz. Előfordul, hogy ki is hányják a lejutott tengervizet ezért is legyen nálad víz.
 2. Olyan törcsi vagy pokróc, amit nem sajnálsz ugyanis kutyusod biztos, hogy azon fog lecsorogni mikor kijön pihenni.
 3. Könnyen megfogható, úszó játék. Amennyiben apportos a kutyusod úgy érdemes felszerelkezned 2-5 (attól függ mennyire hajlamos szétrágni a cuccait) úszó játékkal. Ezek amellett, hogy lebegnek a vízen, általában könnyebben megfoghatóak és így kevesebb vizet iszik kedvenced, míg kiér vele a partra.
 4. Kutya törölköző, ugyanis hiába, hogy már egy órája csak a parton pihen a hullafáradt kutyusod, az indulás pillanatában tuti berohan még egyszer a vízbe. hogy aztán a kocsiban csorogjon.
 5. Hiába jól nevelt kutyusod a biztonság kedvéért vigyetek pórázt és oltási könyvet a partra is.
 6. Ha kevésbé behívható a kutyád akkor érdemes lehet úszópórázt is beszereznetek, ezzel biztonságosan tud úszni és neked sem kell izgulnod, hogy nem fogad majd szót és mindenki szúrós szemmel fog rátok nézni.
 7. Úszómellényt! Ma már szuper úszómellények kaphatóak kutyák részére, amennyiben mélyebb vízben lesztek, messze a parttól például vízi bicikliztek vagy vitorlásoztok ez elengedhetetlen kellék. Hiába imád úszni kutyusod, ő is elfáradhat, megijedhet valamitől akár egy nagyobb haltól, ezért a parttól eltávolodva fő a biztonság.
 8. Érdemes lehet napernyőt is vinned, hogy mikor épp nem pancsoltok kényelmesen pihenhessetek mindketten.
 9. Kakizacsit!!
mopsz a strandon

— Kép forrása : freepik


G

Lukács Gabriella

100 Bejegyzések
0 Fajták
2 éve Csapat

Termék ajánló

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként a legújabb termékekről és akciókról!

Betöltés

Itt találsz minket