Menü
Profil
Értesítések
Profil
Értesítések

Állatútlevél

Mikor van szükség az állatútlevélre?

G
Készítette Lukács Gabriella

Mire jó az állatútlevél?

Tehát kelleni fog a határon átjutáshoz. Emellett ezzel tudjuk igazolni, hogy valóban a mi kutyánk, nem most loptuk. Ugyanis a chipjét hiába olvassák le más országban, ők a rajta szereplő adatokat nem fogják látni. De az útlevélben szerepelni fog a chip szám, amit leolvasnak és a kutya külső azonosító jegyei és ezzel már bizonyíthatjuk, hogy hozzánk tartozik. (Angolul is legyen kitöltve mindig.) Arról már nem is beszélve, hogy ha ne adj isten megharap valakit a kutyánk akkor meg tudjuk mutatni, hogy oltva van.

corgi

— Kép forrása : canva.com

Mit tartalmaz?

Tehát benne van az állat chipszáma, tetoválás száma, neve, fajtája, kora, színe, egyedi azonosítója (például fekete mancs), a gazda neve, címe, telefonszáma, az oltások, és a féreghajtások. Valamint az állatorvos neve, címe, kamarai pecsétje, telefonszáma.

Mire figyelj?

A különböző országok mást és mást kérhetnek például, hogy 14 napja féreghajtott kutya léphet csak be. Ezeknek érdemes jó előre utána nézni. Ezenkívül az oltásokat és a gazdi adatokat is ellenőrizzük le, ne az indulás napján derüljön ki, hogy valami nem jól van adminisztrálva. Utazáskor mindig legyen nálad a kutya útlevele.

Állatútlevél kiállítása

Nem meglepő módon az állatorvos állítja ki és olyan 6000-7000,-forintba kerül nagyságrendileg. Ha nem hagyjuk el akkor csak egyszer kell megvenni.

corgi

— Kép forrása : canva.com

A kutya útlevél nélkül nem utazhat külföldre, de a macska sem, még EU-n belül sem. Igaz ugyan, hogy sokszor meg sem nézik a határon, de sokszor igen. És bizony, ha nincs nálunk vagy nincs hibátlanul kitöltve akkor vissza fognak fordítani. Maga az állatútlevél majdnem ugyanolyan, mint az oltásikönyv. Ez utóbbi ki is váltható vele. Egyszerűbb is, ha csak egy helyre kell regisztrálni az éves oltásokat.

corgi

— Kép forrása : canva.com


G

Lukács Gabriella

100 Bejegyzések
0 Fajták
2 éve Csapat

Termék ajánló

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként a legújabb termékekről és akciókról!

Betöltés

Itt találsz minket