Menü
Profil
Értesítések
Profil
Értesítések

Dog dancing

A Dog dancing egy igen népszerű kutyássport melynek során a gazdi-kutya páros zenére ad elő koreográfiát mely alap engedelmes feladatokra épül.

G
Készítette Lukács Gabriella

Előnye

A páros közötti kapcsolat erősödése, kutya gazdára történő figyelmének fokozódása és a pozitív megerősítésen alapuló kiképzésnek hála a garantált szórakozás.

Hogyan jött létre ez a sport?

A legtöbben Mary Rayt tartják a kitalálójának, bár feltehetően nem ő volt az első, aki zenére obediencezett kutyájával. A nagyközönséget azonban Mary Ray ismertette meg a műfajjal 1990-ben. Mary ekkor már híres kiképző volt az Egyesült Királyságban és a mai napig az egyik legeredményesebb képviselője a szakmának.

Mary Ray kutyái_seasideshelties.wordress.com

— Kép forrása : Mary Ray kutyái_forrás: seasideshelties.wordress.com

Hogy tudok elkezdeni táncolni a kutyámmal?

Alapvetően bármilyen fajtájú, bármekkora méretű, bármilyen korú kutyával el lehet kezdeni a sportot. Akár diszpláziás kutyával is táncolhatunk (ellentétben számos kutyás sporttal melyet mozgásszervi panaszokkal élő állattal nem biztos, hogy tanácsos űzni), amennyiben a koreográfia kitalálásakor figyelembe vesszük kedvencünk „korlátai”. Számos kutyaoktató foglalkozik már ennek oktatásával így biztosan találunk a közelben mentort. Előfeltétele csupán az alapengedelmes feladatok és a klikker használat ismerete. Érdekességképpen kerekesszékkel élők, gyerekek és idősek is táncolnak ma már kedvencükkel.

post.bark.co

— Kép forrása : post.bark.co

Mi is a dog dancing?

A dog dancing egy igen népszerű kutyássport melynek során a gazdi-kutya páros zenére ad elő koreográfiát mely alap engedelmes feladatokra épül. Igen látványos, nézni is élmény, hát még csinálni. A koreográfia, azaz kűr trükkökből és alap feladatokból épül fel. Az előadás végeredményének csak a képzelet és a belefordított munka szabhat határt.

dog dancing

— Kép forrása : australiandoglover.com


G

Lukács Gabriella

100 Bejegyzések
0 Fajták
2 éve Csapat

Kapcsolódó cikkek

Kutya viselkedése, kiképzése

Kölyökkutya szobatisztaságra nevelése

Kölyökkutya szobatisztaságra nevelése

Kutya viselkedése, kiképzése

E-nyakörv használata

E-nyakörv használata

Kutya viselkedése, kiképzése

Flyball

Flyball

Kutya viselkedése, kiképzése

Bikejöring

Bikejöring

Termék ajánló

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként a legújabb termékekről és akciókról!

Betöltés

Itt találsz minket