Menü
Profil
Értesítések
Profil
Értesítések

Elsüllyeszthetetlen Sam

Elsüllyeszthetetlen Sam a macska akinek tényleg 9 élete volt.

G
Készítette Lukács Gabriella

Nos én nem állítom, hogy Sam kém volt, vagy, hogy benne volt a mancsa ezekben az elsüllyesztésekben, de talán nem kellett volna ellenséges hajókon szolgálnia.

 Még ugyanebben az évben ezt a hajót is támadás érte, egy német torpedó komoly károkat okozott a hajóban és a legénységet áthelyezték egy másik hajóra. Már aki túl élte, ugyanis sok áldozata volt a támadásnak. De nem Sam! Neki még maradt elég élete, ezt is túlélte. Sam partra szállt egy rövid időre, de hamarosan már egy újabb fedélzeten találta magát a HMS Ark Royal-én.

Elsüllyeszthetetlen Sam_forrás: facebook.com

— Kép forrása : facebook.com

 Ráadásul új hajója részt vett a Bismarck elsüllyesztésében. Egy hónap múlva torpedó találat érte az Ark Royalt. Az Ark Royal akárcsak az előző hajója is a partra vontatás közben süllyedt el végül. És Sam megint egy deszkán lebegve találta magát. Samet ezután vonták végül vissza a tengeri szolgálattól és a Gibraltár kormányzójának irodájába vitték. Nyugdíjazták és végül egy belfasti tengerész otthonában élte le hátralévő életét. Georgina Shaw-Baker művész pasztell portréja Samről a greenwichi Nemzeti Tengerészeti Múzeumban van kiállítva. A portrén Sam egy deszkán ül a tengerben.

Sam_reddit.com

— Kép forrása : reddit.com

A macskáknak köztudottan 9 élete van, így lehetett ezzel Elsüllyeszthetetlen Sam is. Samnak több neve is volt igencsak mozgalmas élete során. A fekete-fehér macska valamikor a Bismarck csatahajón szolgált, annak elsüllyesztésekor is a fedélzeten volt. És megmenekült. Egy deszkán csücsülve találták meg a tengeren. És persze ezután a megmentő hajóján, a Brit Cossack-on állt szolgálatba. A brittek Oscar-nak nevezték el. Bár német származására való tekintettel, egyes matrózok Oskar-nak írták a nevét.

Sam, matrózokkal. forrás: grunge.com

— Kép forrása : grunge.com


G

Lukács Gabriella

100 Bejegyzések
0 Fajták
2 éve Csapat

Kapcsolódó cikkek

Macskás érdekességek

Cica - nyuszi kapcsolat

Cica - nyuszi kapcsolat

Macskás érdekességek

Tudtad ezt cicádról?

Tudtad ezt cicádról?

Macskás érdekességek

Larry a Brit kabinet macska

Larry a Brit kabinet macska

Termék ajánló

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként a legújabb termékekről és akciókról!

Betöltés

Itt találsz minket