Menü
Profil
Értesítések
Profil
Értesítések

Kutya trimmelés

A trimmelés az elhalt szőrszálak eltávolítását jelenti.

G
Készítette Lukács Gabriella

Kiállítási kutyusnál az is nagyon fontos mikor végzik el a trimmelést. Ez ügyben érdemes fajtához értő kozmetikust felkeresni. Nem kiállítási egyedeknél 2-3 havonta érdemes megcsinálni, hogy kutyusunk mindig a legjobb formájában pompázhasson. Mint minden kozmetikai eljáráshoz ehhez is kölyökkortól érdemes hozzászoktatni a kutyát ugyanis, mint említettem nem 2 perc az elvégzése.

Szálkásszőrű és drótszőrű kutyusokon, valamint vegyes szőrzetűeken alkalmazzák. Nagyon fontos, hogy a trimmelős fajtákat tilos nyírni, ugyanis tönkre megy a szőrminőségük. Ilyen fajták például a westi, skót terrier, szálkás szőrű tacskó, drótszőrű vizsla stb. De trimmelni kell például az angol szettert is.

westi kozmetika

— Kép forrása : verandaonhighland.com

A trimmelést végezhetjük kézzel, gumiujjal, trimmelő késsel. Nagyon fontos, hogy gyakorlatlan gazdiként keressünk fel kutyakozmetikust ennek elvégzésére. Ha később mi magunk szeretnénk csinálni akkor kérjük meg a szakembert, hogy mutassa meg, hogyan kell. És készüljünk fel, hogy fárasztó és viszonylag időigényes feladatról van szó. Az érintett fajtáknál nem csupán esztétikai kérdés ez a fajta kozmetika, de a szőr és bőr egészsége érdekében is szükséges.

tacskó trimmelés

— Kép forrása : dachworld.com

Mit jelent a trimmelés?

A trimmelés az elhalt szőrszálak eltávolítását jelenti. Amennyiben szakszerűen csinálják ez nem fájdalmas ugyanis csak az elhalt szőrszálak kerülnek kitépésre, viszont hosszadalmas, aprólékos procedúra.

schnauzer

— Kép forrása : canva.com


G

Lukács Gabriella

102 Bejegyzések
0 Fajták
2 éve Csapat

Termék ajánló

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként a legújabb termékekről és akciókról!

Népszerű címkék

Betöltés

Itt találsz minket