Menü
Profil
Értesítések
Profil
Értesítések

Mancs

Talán nincs is olyan magyar ember, aki ne hallott volna még Mancs (1994-2006) nevét!

G
Készítette Lukács Gabriella

Nem csoda hát, ha idős korára már itt fájt, ott fájt ő is. Ennek ellenére élete végéig dolgozott ugyanis gazdája szerint a nyugdíjazásába belehalt volna. Végül 2006-ban egy tüdőgyulladás döntötte le lábáról és ebből már nem sikerült felgyógyulnia a hős négylábúnak. Gazdája így beszélt egy interjúban szeretett kutyáiról: Lélekben még mindig velünk van, éppen úgy ahogy Viking, Radar vagy Negro, csak fizikailag nincsenek már itt. De emlékünkben örökre megőrizzük őket. 

Mancs szobrával_forrás: joy.hu

— Kép forrása : joy.hu

A kutya egész életében ilyen és ehhez hasonló helyszíneken dolgozott kutya és embertársaival, hogy minél több embert megmentsenek. Társaival évente nagyjából 120-150 mentésben vettek részt, összesen 27 országban járt különféle természeti katasztrófák, földrengések, lavinák helyszínén.

Mancs munkaközben_forrás: kutyabarat.hu

— Kép forrása : kutyabarat.hu

Talán nincs is olyan magyar ember, aki ne hallott volna még Mancs (1994-2006) nevét! A híres kereső és mentő kutya a Spider mentőcsapat tagjaként megszámlálhatatlanul sok mentésben vett részt kalandos élete során. Gazdája Lehóczki László kölyökként vette magához. Mancs diszpláziával született, de gazdája gondos ápolásának hála tünetmentessé vált és hihetetlen munkabírású kutyává vált.

forrás: kisallattemeto.nemfeledunk.hu

— Kép forrása : forrás: kisallattemeto.nemfeledunk.hu

Egyik híres mentésekor (1999-ben) mikor egy hároméves kislányt talált meg élve a romok alatt a Törökországi földrengés után már 82 órája a helyszínen volt gazdájával, a mancsát átszúrta egy vasrúd és így hihetetlen fájdalmak mellett is tovább dolgozott. Természetesen haza térve szakszerű ellátást kapott, de élete végéig fájdalmai voltak. Nem ez volt az egyetlen balesete a mentések során, de a sérüléseken túl túlélt egy fagyálló mérgezést és egy babéziát is. Mancs egy ízben majdnem meghalt Salvadorban mikor egy falvakat maga alá temető hegy okozta pusztítás helyszínén keresett túl élőket és holttesteket. Egyszer csak egy óriási homoklavina indult el a hegytetőről mire mindenki menekülőre fogta, Mancs a gazdája riadt kiáltására felkapta a fejét és rohant is az emberek után. Csodával határos volt, hogy a mentő alakulat minden tagja időben kiért a hatósugarából. Mancsot is beleértve.


G

Lukács Gabriella

100 Bejegyzések
0 Fajták
2 éve Csapat

Kapcsolódó cikkek

Kutyás érdekességek

A Crufts története

A Crufts története

Kutyás érdekességek

Magyar kutyafajták

Magyar kutyafajták

Kutyás érdekességek

Mary Ray

Mary Ray

Termék ajánló

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként a legújabb termékekről és akciókról!

Betöltés

Itt találsz minket