Menü
Profil
Értesítések
Profil
Értesítések

Mary Ray

Mary Ray a világ legeredményesebb kutyakiképzője.

G
Készítette Lukács Gabriella

Mary Ray híres, brit kutyakiképző. Mary Ray számos kutyás sportban remekelt élete során.

Karrierje 1978.-ban kezdődött amikor csatlakozott a brit Rugby Dog Training Club-hoz. Kiemelkedő képességeinek hála, aztán mindössze 2 rövidke éven belül, 1980.-ban vezető kiképző lett a klubban. Agility karrierje is ebben az évben kezdett felfelé ívelni, ekkor elkezdett versenyeken indulni.

Mary Ray, mint mondtam azon ritka tehetségek közé tartozik, aki mindenben jó, ami kutyakiképzés! Mindenben!

Borítókép forrása: rugbyobserver.co.uk

Forrás: bombom2002.com

— Kép forrása : bombom2002.com

Mary Ray példátlanul gyorsan vált az egyik legjobb, legeredményesebb kiképzővé a UK-ban. Mára 9 kutyát készített fel a „C” osztályos engedelmességi versenyre Angliában, hét border collie-t border collie-t és két belga juhászkutyát (Tervueren-t).

Öt kutyájával 59 Kennel Club Obedience Challenge bizonyítványt és 38 Reserve Certificate-t nyert. Mary belga juhászkutyája, Roxy volt az első belga juhászkutya az Egyesült Királyságban, aki engedelmességi bajnok lett, és megnyerte a szuka engedelmességi bajnokságot is a Crufts-on. De border collie-jával Toddyval is megnyerte a Crufts engedelmességi versenyét.

Forrás: allevents.in

— Kép forrása : allevents.in

A híres engedelmességi versenyt, a Pro Dogs Obedience Stakes-et, amit egy kutya életében egyszer nyerhet csak meg, Mary 2 kutyájával is megnyerte már egyszer Toddyval és egyszer Roxyval. 

Talán nincs is még egy olyan eredményes kiképző, mint Mary Ray. 

Négyszer nyerte meg a Crufts Obedience Championships-t, – minden nagyobb brit agility versenyen indult már és sokszor meg is nyert. Az ő nevéhez kötik a Dog Dancing elindulását. De profi flyball versenyző is.

Agility karrierje kezdete nagyjából egybe esik a sportág megszületésével és persze nagyon gyorsan lett ebben is vezető szaktekintély. Minden nagyobb versenyt megnyert már hazájában, de ha véletlenül nem nyer akkor is a legjobbak között szerepel.

Ez magában foglalta a tekintélyes Pedigree Agility Stakes megnyerését borderjével Pepperland Hot Chocolate-el. Ő tartja a legtöbb kutyát kvalifikált rekordot erre a rangos döntőre az elmúlt huszonnégy évben. Tagja volt a Rugby Dog Training Club agility csapatának is, amely számos alkalommal szerepelt a Crufts Team Agility döntőjén, és két alkalommal a győztes csapat tagja volt, utoljára 2004-ben. Tagja volt a Rugby Dog Training Clubnak, a Crufts Flyball Teamnek.

A dog dancing elkezdését több akkori kiképző is magáénak valja, de a legtöbben ezt is Mary Ray nevéhez kötik ugyanis ő volt az első aki nyilvános rendezvényen lépet fel dog dancinggel 1990.-ben. 1992.-ben már a  Cruftson is fellépet dog dancing előadással és ezt minden évben megismételte egészen 2018.-ig.

Nincs még egy olyan kutyakiképző a világon, aki mind obedienceben, mind flyballban, mind agilityben, mind pedig dog dancingben ennyi elismerést tudhat magáénak. Joggal nevezhetjük a világ egyik legjobbjának.

Forrás: alchetron.com

— Kép forrása : alchetron.com


G

Lukács Gabriella

100 Bejegyzések
0 Fajták
2 éve Csapat

Kapcsolódó cikkek

Kutyás érdekességek

A Crufts története

A Crufts története

Kutyás érdekességek

Magyar kutyafajták

Magyar kutyafajták

Kutyás érdekességek

Mary Ray

Mary Ray

Termék ajánló

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként a legújabb termékekről és akciókról!

Betöltés

Itt találsz minket