Menü
Profil
Értesítések
Profil
Értesítések

Milyen gyümölcsöt, zöldséget ehet a macska?

Amennyiben cicád szeret kéregetni jó, ha tudod, hogy milyen gyümölcsöt, zöldséget ehet a macska?

G
Készítette Lukács Gabriella

És, amit semmiképp se kapjon cicánk

Néhány gyümölcs és zöldség veszélyes lehet a macskákra, így ezeket mindig kerülni kell. Például a cseresznye, a szőlő és a mazsola toxikus lehet a macskák számára, mivel veszélyes vegyületeket tartalmaznak. Ugyancsak kerülni kell a mindenféle hagymát, beleértve a fokhagymát és a póréhagymát, mivel ezek károsíthatják a macskák vörösvértestjeit.

Fontos megjegyezni, hogy a macskák elsősorban hús evők, és a legtöbb tápanyagot a jó minőségű macskaeledelből kapják meg. A gyümölcsök és zöldségek csak csemegeként vagy néha kis részként adhatók, és mindig ügyeljünk a mértékre. Ha bármilyen kétség merül fel az adott élelmiszer biztonságosságával kapcsolatban, konzultáljunk állatorvossal.

Összességében néhány gyümölcs és zöldség adható macskáknak, de mindig kis mennyiségben és odafigyeléssel. A macskák igénylik a speciális macskaeledelt az egészségük megőrzése érdekében, és a gazdi felelőssége, hogy gondoskodjon arról, hogy az állata minden szükséges tápanyaghoz hozzáférjen.

Milyen gyümölcsöt ehet a macska?

Cicánk nyugodtan ehet pár falat almát, körtét vagy akár sárgadinnyét, de persze ezeket is csak módjával és kimagozva, ugyanis a magjuk mérgező lehet cicánkra.

kéregető macska

— Kép forrása : canva.com

Milyen zöldséget ehet a macska?

 A sárgarépa jó választás lehet, mivel tele van antioxidánsokkal és rosttal. Így kis mennyiségben adható a macskáknak, lehetőleg nyers formában. A brokkoli kis mennyiségben adható, de kevés cica szereti. Hiába, hogy tápanyagokban gazdag zöldség. A sütőtök kiváló forrása lehet az A-vitaminnak és a rostoknak. Nyersen adható vagy főzve, de persze ez is csak kis mennyiségben.

macska sütőtökkel

— Kép forrása : canva.com

Az emberi táplálkozásban a gyümölcsök és zöldségek fontos szerepet játszanak az egészségünk fenntartásában. 

Ám vajon ugyanez igaz a macskákra is?

Alapvetően az a legjobb, ha cicánk egy jó minőségű száraztápot eszik, abban minden benne van amire szüksége van. De amennyiben cicánk szeret kéregetni, vannak bizonyos gyümölcsök, zöldségek, amiket megkóstolhat.

cica lóg a fán

— Kép forrása : canva.com


G

Lukács Gabriella

100 Bejegyzések
0 Fajták
2 éve Csapat

Kapcsolódó cikkek

Termék ajánló

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként a legújabb termékekről és akciókról!

Betöltés

Itt találsz minket