Menü
Profil
Értesítések
Profil
Értesítések

E-nyakörv használata

Az e-nyakörv használatának vannak ellenzői és nagy rajongói, de kevesen használják jól.

G
Készítette Lukács Gabriella

Az e-nyakörv helyes használata

Ian Dunbar állatorvos és viselkedési szakértő javaslata az elektromos nyakörv hasznosítására a következő

 A kutya nem hülye és tudja, hogy csak akkor kell szót fogadni a gazdának, ha a nyakán van az elektromos nyakörv. Csakhogy ez nem szófogadás, csupán egy kellemetlen (vagy ha rosszul használják akkor nagyon fájdalmas) inger elkerülése. Úgy tudod átverni a kutyádat, hogy az elektromos nyakörvet befújod egy erős illatú valamivel, ez lehet akár a parfümöd is vagy önthetsz rá illó olajat. Bármi, ami nem kimondottan kellemetlen kedvenced számára és mikor nem az elektromos nyakörv van rajta, hanem csak a sima nyakörve akkor azt is átitatod ezzel az illattal. Így a kellemetlen ingert az illattal fogja összekötni nem pedig az e-nyakkörvvel. Tehát megfelelő kondicionálással el tudod érni nála, hogy ha érzi az illatot akkor is szót fogadjon.

Amennyiben e-nyakörv használata mellett döntesz nagyon fontos, hogy egy hozzáértő szakember megtanítsa a helyes használatát.

Az e-nyakörv veszélyei

Fontos tisztázzuk, hogy ez az eszköz nem arra van, hogy fájdalmat okozz vele. Arra van, hogy mikor tőled messze van a kutyád és el akarod érni a figyelmét akkor lehetőleg alacsony fokozaton rezegjen kicsit a nyakán. Ezzel kizökkentve őt egy pillanatra és lehetőséget teremtve neked, hogy elnyerd a figyelmét. Arról nem is beszélve, hogy például egy fajtársaival agresszív kutyának mikor már támadni akar, teljesen átkapcsol az agya és a legmagasabb fokozatra kapcsolva sem biztos, hogy érzi az e-nyakörvet, viszont egészség károsodást tudsz neki okozni. De a támadást nem fogja abba hagyni, sőt... Ha eljut az agyáig, hogy fáj, akkor az még tovább fokozhatja az agresszióját.

e-nyakörves csehfarkas

— Kép forrása : canva.com


G

Lukács Gabriella

102 Bejegyzések
0 Fajták
2 éve Csapat

Kapcsolódó cikkek

Kutya viselkedése, kiképzése

Kölyökkutya szobatisztaságra nevelése

Kölyökkutya szobatisztaságra nevelése

Kutya viselkedése, kiképzése

E-nyakörv használata

E-nyakörv használata

Kutya viselkedése, kiképzése

Flyball

Flyball

Kutya viselkedése, kiképzése

Bikejöring

Bikejöring

Termék ajánló

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként a legújabb termékekről és akciókról!

Népszerű címkék

Betöltés

Itt találsz minket