Menü
Profil
Értesítések
Profil
Értesítések

Hogyan legyen hosszú életű kutyusunk?

Hogyan legyen hosszú életű kutyusunk? Mire kell oda figyelni a nyugdíjas években?

G
Készítette Lukács Gabriella

Megfelelő táplálás

A jó minőségű egészséges étrend és az egészséges testsúly fontos elemei annak, hogy kedvencünk sokáig velünk legyen. Ezért sem mindegy mivel etetünk. Lehetőleg prémium minőségű eledelt vegyünk kutyánknak, vagy amennyiben házikoszttal etetnénk, kérjük ki állatorvos tanácsát, hogy állítsuk össze neki a menüt. Fontos továbbá az elhízás megelőzése. A túlsúlynak ugyanolyan veszélyei vannak náluk is, mint nálunk. Növelik a diabétesz kialakulásának esélyét, a szívproblémák megjelenését, emellett aránytalan terhelésnek teszi ki az ízületeket és a gerincet. Arról nem is beszélve, hogy nehezítik az egészséges mozgás mennyiség tartását. Sokkal könnyebb megtartani az egészséges súlyt, mint elérni azt.

— Kép forrása : canva.com

Megfelelő mozgás

A megfelelő mozgatás, értsd se nem túl kevés, se nem túl megterhelő, napi szintű aktivitás hozzájárul kutyusunk egészségéhez és jó közérzetéhez. Az úszás és a hidroterápia remek módjai a nyugdíjas kutya lefárasztásának anélkül, hogy megterhelnénk.

Rendszeres orvosi kontroll

Idősödő kutyánkat évente vigyük el időskori kivizsgálásra, hogy időben kiderüljön, ha esetleg probléma van. Ezzel megelőzhetjük a komolyabb betegségek kialakulását, vagy legalábbis lassíthatjuk a rosszindulatú folyamatokat. Ezzel akár éveket nyerve kedvencünknek jó állapotban.

nő kutyát simogat

— Kép forrása : canva.com

Szellemi frissesség

Az idős kutyák ugyanolyan szívesen tanulnak új trükköket, mint a kölykök. Ez amellett, hogy jó szórakozás hozzájárul a szellemi frissességük megtartásához is.

Biztonság

Az érzelmi biztonság és a gazdival való szoros kapcsolat is rendkívül fontos az állatok számára, főként nyugdíjas koruk körül.

Játék


Talán mondani sem kell, de ne vegyük el tőle a játékot és a programokat, amiket szeret. Csak igazítsuk a megváltozott igényeihez. Például órákig tartó labdázás helyett a parkban, játszunk a kisszobában, ahol nem tudja magát úgy megerőltetni. Vagy rejtsünk el jutifalatokat otthon és kerestessük meg vele. Menjünk kisebb kirándulásokra és válasszunk könnyebb terepet.

kutya játszik a nappaliban

— Kép forrása : canva.com

Szerető gazdaként prioritás számunkra, hogy hosszú életű legyen kutyusunk és ezt az időt jó egészségben, boldogan töltse. Mit tehetünk gazdiként, hogy kutyusunk hosszú boldog életet éljen?

Ne féljünk kutyusunk öregedésétől. Fogjuk fel úgy, hogy már kész van, mindent tud, jól nevelt, nem rág szét semmit, nem rosszalkodik és nyugodtan, kényelmesen tölthetjük a közös időt. Egyáltalán nem rossz dolog a közös kocogást leváltani az együtt üldögélésre a kertben vagy a parkban! Hosszú, boldog nyugdíjas kutya éveket kívánunk minden kutya-gazdi párosnak.


G

Lukács Gabriella

102 Bejegyzések
0 Fajták
2 éve Csapat

Termék ajánló

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként a legújabb termékekről és akciókról!

Népszerű címkék

Betöltés

Itt találsz minket