Menü
Profil
Értesítések
Profil
Értesítések

Larry a Brit kabinet macska

Larry egy brit házimacska, aki Egyesült Királyság Downing Street 10. szám alatti kabinetirodájának alkalmazásában áll 2011. óta.

G
Készítette Lukács Gabriella

Állati kapcsolatok

Párkapcsolat tekintetében a közvélemény Maisie cicáról tud, akivel Larry a beköltözésekor élt együtt. Ekkoriban sok kritika érte is őt amiatt, hogy több időt tölt barátnőjével és szundikálással, mint gyilkolással.

Larry egyik közismert barátja Freya a Downing Street 11.-ből. Freya eredetileg George Osborne pénzügyminiszter cicája volt, míg el nem veszett. Freya évekig élt az utcán és feltételezések szerint ez az időszak keményítette meg. Voltak konfliktusaik Larryvel, de mindent egybevetve gyorsan barátokká váltak. Freya állítólag az utcán töltött éveknek köszönhetően hatékonyabb egerész és szívesen segített is barátjának a kötelességteljesítésben. Azonban 2014.- ben Freya kiköltözött és Larry magára maradt a felelősséggel. Freya gazdája még ugyanebben az évben behozta az irodába Lola nevű kutyáját, aki kitűnően kijött a fő egerésszel. 

2016.-ban felröppent a hír, hogy Larry állandó segítséget kap egy bizonyos Cromwell nevű második fő egerész személyében. Ebből végül nem lett semmi. Azonban ez év áprilisában a szomszéd házba beköltözött Palmerston. Palmerston és Larry időről időre hajba kaptak, de mindkét fél törekedett a jókapcsolat kialakítására. Egy alkalommal azonban Palmerston hívatlanul beállított a Downing Street 10.-be és a biztonságiaknak kellett kivezetnie. Ezután is voltak durva viták a kétfél között, egy alkalommal mindkét felet összekellett varrja az állatorvos. Larry orvosi számláit kollégái fizették. Ez is bizonyítja, hogy állandó munkatársai nagyon szeretik. Még, ha Cameron nem is.

2019.-ben állt munkába Dilyn, Boris Johnson kutyája. Dilyn is szívesen dolgozott együtt Larryvel. Nem tudunk arról, hogy lettek volna konfliktusaik.

2020. decembere elhozta a következő nevezetes szakmai sikert Larry számára, mikor is elkapott egy galambot, aminek végül rövid dulakodás után megkegyelmezett és engedte távozni.

2022. októberében még jelentősebb hőstettet hajtott végre mikor is elkergetett egy rókát. Az esetett a CCTV rögzítette is.

Larry mára annyira népszerű, hogy feltehetőleg a Downing Streetről megy majd nyugdíjba. A sajtó imádja. Készült róla könyv és állandó képregény szereplője a The Sunday Express című hetilapnak. A megnyerő cica életét egész Anglia nyomon követi.

Larry

— Kép forrása : en.wikipedia.org

Larry magánélete

A főegerész nincs oda a férfiakért, Cameron szerint bánthatta valaki mielőtt politikai karrierbe kezdett, de Obama elnököt valamiért különösen kedvelte. 

2011.-ben amúgy voltak konfliktusai munkatársaival. Egy ízben kitiltották a miniszterelnöki székből, miután Cameron új öltönye tönkrement a macskaszőrtől.

2013.-ban aztán macskabiztos korlátot emeltek a Külügyminisztériumi iroda ajtajára, ugyanis macskaszőr allergiás kollégák panaszkodtak Larryre és a haverjára Freya-ra. Ez William Hague külügyminiszter kérésére rövid úton lebontásra került.

Szeptemberben aztán újabb konfliktus alakult ki Cameron és Larry között az öltöny vs macskaszőr ügyben. (Lehetséges, hogy ez is közrejátszott, hogy Cameron nem vitte végül magával házi kedvencnek a macskát.) Cameron bevezette, hogy ha látogatók érkeznek a kabineti irodába akkor légfrissítő használatával kell elkendőzni a négylábú kolléga eledelének a szagát. Elég nagy vízhangot kapott ekkoriban a sajtóban, hogy Cameron nem is szereti Larryt. És többen aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy ha Larry nem költözik ki a Cameron családdal akkor hiányozni fognak neki és depresszióba eshet. Akárhogy is Larry maradt.

Akadnak konfliktusok a kollégák között

— Kép forrása : stuff.co.nz

Larry a kabinet macska hivatalos feladatai

  1. A vendégek köszöntése.
  2. Biztonsági rendszer tesztelése.
  3. Antik bútorok tesztelése, a rajtuk történő szunyókálás minősége szempontjából.
  4. Az egér probléma megoldása, ez utóbbi még taktikai tervezési szakaszban van, de dolgozik rajta.

Larry nem az első macska eme felelős poszton, lévén Angliáról van szó, az egér probléma nem új keletű. De talán ő az eddigi legnépszerűbb fő egerész. Állítólag az ő hatására 15%-kal nőt az országban a macska örökbefogadási kedv.

A kabinet macska karrierje

2011. április 22. Larry első gyilkossága. Legalábbis az első, amiről a publikum is tudomást szerzett.

2012. augusztus 28. Az első nyilvános kivégzése, az áldozat Downing Street 10. szám előtti pázsitra ejtésével befejezve. Ezt megelőzően amúgy Larryt majdnem kirúgták tisztségéből, ugyanis annyira elszaporodtak az egerek a kabineti irodában, hogy a helyzet kezdett tarthatatlan lenni. Végül kiegyeztek abban, hogy Freyaval megosztják a munkát és a felelősséget. Ez a megállapodás menthette meg Larry állását, ugyanis Freya komolyabban vette az egerészést, mint ő.

2013. októbere igen véres volt, a fő egerész nem sok irgalmat tanúsított. Egy hét alatt 4 egeret tett el láb alól. És egy 5.-et egy kétlábú kollégája mentette ki karmai közül. Ez az új keletű vadászösztön talán már Freya mentori érdeme.

2015. júliusában George Osborne pénzügyminiszter és Matt Hancock kabinetirodai miniszter sarokba szorított egy egeret a kancellári irodában, és egy barna papír szendvicszacskóba zárta. Ezzel segítve Larry munkáját.

Még ugyanezen év decemberében szó volt róla, hogy bővül a megbízása. David Blunkett volt belügyminiszter azt javasolta, hogy kérjék fel Larryt, hogy növelje felelősségi körét a Westminsteri palota bevonásával, amelyet akkoriban rágcsálók leptek el.

— Kép forrása : www.huffingtonpost.co.uk

Larry egy brit házimacska, aki Egyesült Királyság Downing Street 10. szám alatti kabinetirodájának alkalmazásában áll 2011. óta, mint miniszterelnökségi fő egerész. A kabineti tag cica feltehetően 4 évesen állt munkába (pontosan nem tudjuk, mert menhelyi cica) és nem a miniszterelnök tulajdona. Annál is inkább, mert munkássága során már több miniszter megfordult a rezidenciáján.

A macska David Cameron idején került a Downing Street 10.- be eredetileg a miniszter gyerekeinek szánták kedvencnek. De felelős beosztása nem engedi nyugdíjba menni. Cameron 2016-ban úgy nyilatkozott, hogy Larry köztisztviselő és nem az ő tulajdona, így függetlenül az ő pozíciójának változásától, Larry nem hagyja el a kabineti irodát. (Annak ellenére, hogy eredetileg Cameron gyerekeinek fogadták örökbe.)

Larry a kabinet macska

— Kép forrása : en.wikipedia.org


G

Lukács Gabriella

100 Bejegyzések
0 Fajták
2 éve Csapat

Kapcsolódó cikkek

Macskás érdekességek

Cica - nyuszi kapcsolat

Cica - nyuszi kapcsolat

Macskás érdekességek

Tudtad ezt cicádról?

Tudtad ezt cicádról?

Macskás érdekességek

Larry a Brit kabinet macska

Larry a Brit kabinet macska

Termék ajánló

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként a legújabb termékekről és akciókról!

Betöltés

Itt találsz minket