Menü
Profil
Értesítések
Profil
Értesítések

Milyen a jó kutyaház?

Te tudod, milyen a jó kutyaház?

G
Készítette Lukács Gabriella

De milyen a jó kutyaház?

  • Szigetelt! 
  • Nem ázik be! 
  • Kényelemes!
  • Méretét tekintve nem lehet se túl kicsi, se túl nagy

 A túl kicsi kutyaházban nem tud kényelmesen mozogni és elfeküdni az állat. Akkora legyen, hogy a kutya kényelmesen megtudjon benne fordulni és hosszába el tudjon feküdni benne. A túl nagy házat nem tudja magának felfűteni kedvencünk így az sem jó. A testméretéhez illő méretet válasszunk. 

  • Nem túl nagy az ajtaja

Elég, ha akkora ajtó van rajta, amin lehajtott fejjel kényelmesen átfér a kutya. Ennél nagyobb ajtó túl sok hideget enged be és nehezebben melegíti be magának.

kutyaól

— Kép forrása : canva.com

Előny:

Ha van fedett terasza, ami védi az ajtónyílást és esőben tud enni, inni a teraszán, így nem lesz vizes a bundája.

Ha van előszobája. Divatos túlzásnak tűnhet az előszoba, de valójában nagyon praktikus dolog ugyanis megkönnyíti a helység bemelegítését és extra védelmet nyújt az időjárástól.

Hova tegyem a házat?

A kutyaólat lehetőleg a ház mellé, eresz alá vagy a teraszra tegyük, de mindenképpen egy védett részére a teleknek.

Milyen fekhelyet tegyek bele?

Jó választás, ha szalmával béleljük a házat, ez hamar megszárad és könnyen bemelegíti az állat. Időnként ezt is cserélni kell, ha vizes, koszos lesz.

Másik alternatíva a vízelvezető fekhelyek, ágyak. Ebből is legyen csere otthon, mert időnként ki kell mosni, esetleg meg kell szárítani.

Amennyiben kinti kutyánk van úgy kiemelt figyelmet kell fordítsunk a számára kényelmes, biztonságos odúra, hogy hosszú, egészséges, boldog életet élhessen.

Kezdjük talán azzal miért is fontos a jó kutyaház?

Amennyiben kinti tartású a kedvencünk vagy sokat van a kertben úgy elengedhetetlen, hogy legyen egy időjárástól védett háza, amiben télen átmelegedhet, nyáron hűsölhet.

Az állatvédelmi törvény is előírja:

„A szabadban tartott állatok számára - azok természetes viselkedését is figyelembe véve - biztosítani kell olyan területet, illetve létesítményt, ahol azok veszély esetén, valamint az időjárás káros hatásaival és az egészségre ártalmas hatásokkal szemben védelmet találnak.”

A gazda kötelezettsége az állat biztonságáról, jólétéről gondoskodni és ennek legalapabb momentuma, hogy van egy biztonságos, kényelmes háza.

labrador kutyaház előtt

— Kép forrása : canva.com


G

Lukács Gabriella

102 Bejegyzések
0 Fajták
2 éve Csapat

Termék ajánló

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként a legújabb termékekről és akciókról!

Népszerű címkék

Betöltés

Itt találsz minket