Menü
Profil
Értesítések
Profil
Értesítések

Vízben oldódó kakizacskó

Vízben oldódó kakizacskó lehet a megoldás a kutyaürülék problémájára?

G
Készítette Lukács Gabriella

Alternatív kakizacskó

George Geer kutya gazdinak támadt az ötlete, hogy vízben oldódó kakizacskóba gyűjthetnék kedvenceink végtermékét.

George svájci juhászával sétálgatott egyik kedvenc séta helyükön és elborzadva látta hány kakizacskó van a szemetesekben. Nem hagyta nyugodni és napokig gondolkodott mi lehetne a megoldás. Majd mikor bevett egy fejfájáscsillapító gyógyszert akkor jutott eszébe, hogy olyan anyagból kellene készíteni a zacskókat, amiből a gyógyszer van.

kutyakaki szedés

— Kép forrása : independent.ie

Utána nézett a gyógyszer bevonó anyagnak és talált egy kínai céget, ami foglalkozik az előállításával. Megkérte egy régész barátját, egy bizonyos Ka Ho Wong-ot, aki beszél kantoniul, hogy tárgyaljon a céggel. Tudnak e venni tőlük ilyen anyagot és lehet e belőle zacskót készíteni vajon.

12 hónappal később megszületett a prototípus, majd a két férfi megalapította a Project Harmless-et.

A terméküket meg lehet venni online, valamint leszerződtek az Edinburgh Dog and Cat Home menhellyel és American Express vállalattal, illetve több angliai áruházzal.

Tény, hogy nem olcsó, a legolcsóbb szupermarketben kapható kakizacsi Skóciában 1,5 font/ 100db, ez pedig 15,50 font / 100db.

Az árat nem csak az előállítási költségek indokolják, hanem a hulladék kezelés is. Nem küldhetik egyszerű szeméttelepre ezeket a zacskókat használat után, ugyanis akkor nem tudnának olyan hatékonyan lebomlani. Tehát használat után gondoskodni kell a hulladékkezelésről is, ezeknek a zacskóknak fény és oxigén kell a bomláshoz.

6 nap után ugyan bármilyen körülmények között elkezd lebomlani a zacskó, de nyilván egy szemét kupac alján kevésbé adottak a körülmények, mint ellenőrzötten. A bomlás során semmilyen káros anyag sem szabadul fel és természetesen egyáltalán nem tartalmaz műanyagot. Nem javasolják a wc-n való lehúzását, ugyanis melegvízben is könnyebben oldódik, mint hidegben, de elvileg lehúzható.

Úgy tűnik ez a legkörnyezetbarátabb kakizacskó jelenleg a piacon.

George ma már főállásban a cégben dolgozik.

Vízben oldódó kakizacskó lehet a megoldás a kutyaürülék problémájára?

Mint sok más országban hazánkban is egyre nő a kutyás családok száma. Mikor összeszeded kedvenced végtermékét gondoltál ár arra, hogy vajon mi a környezet károsítóbb, ha felszedem vagy, ha nem? Amennyiben nem szeded fel valaki beleléphet, rossz hatással lehet a talajra és elég gusztustalan mikor adott környéken lépni nem lehet a kakitól. Ha felszeded akkor használhatsz sima és környezetbarát zacskót. Előbbi környezet károsító, utóbbi aránytalanul drága tud lenni. ÉS hova tudod kidobni? Jobb esetben van erre rendszeresített kuka, de ha nincs akkor marad a kommunális hulladék, ami megint nem jó megoldás.

kiskutya gazdája kakit szed

— Kép forrása : bernies.com


G

Lukács Gabriella

102 Bejegyzések
0 Fajták
2 éve Csapat

Kapcsolódó cikkek

Kutyás érdekességek

A Crufts története

A Crufts története

Kutyás érdekességek

Magyar kutyafajták

Magyar kutyafajták

Kutyás érdekességek

Mary Ray

Mary Ray

Termék ajánló

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként a legújabb termékekről és akciókról!

Népszerű címkék

Betöltés

Itt találsz minket