Menü
Profil
Értesítések
Profil
Értesítések
Bobi Star rácsepegtető oldat  3 db

Bobi Star rácsepegtető oldat ...

5 499 Ft

Bobi Star rácsepegtető oldat 3 db

A Bobi Star rácsepegtető oldat bolhák, valamint kullancsok okozta fertőzöttség kezelésére készült termék kutyák részére.

5 499 Ft

Kiszerelések

Nincs készleten

Jelenleg a termék nem érhető el!
Érkezés: Bizonytalan

Érj el 16 000 Ft értékű rendelést és mi ingyen kiszállítjuk!

A pontokat a csomagod átvétele után 14 nappal jóváírjuk a fiókodban.

Hatóanyagok és egyéb összetevők megnevezése:

Egy ml készítmény tartalmaz:

Hatóanyag: Permetrin (cisz:transz/25:75): 744 MG

Javallat(ok)

  • Bolhák (Ctenocephalides felis), valamint kullancsok (Ixodes ricinus és Rhipicephalus sanguineus) okozta fertőzöttség kezelésére kutyákban.
  • A bolhák elleni inszekticid hatás 4 hétig tart.
  • A készítmény kullancsok ellen (Ixodes ricinus és Rhipicephalus sanguineus) 4 hétig tartó folyamatos atkaölő hatással rendelkezik.

Ellenjavallatok

  • Nem alkalmazható három hónaposnál fiatalabb kutyákon.
  • Nem alkalmazható 2 kg alatti testtömegű kutyákon.
  • Nem alkalmazható beteg, lábadozó, illetve bőrsérüléssel rendelkező állaton.
  • A KÉSZÍTMÉNY NEM ALKALMAZHATÓ MACSKÁK KEZELÉSÉRE. Rendkívül mérgező macskára, használata az állat elpusztulását is okozhatja. Meg kell akadályozni, hogy a macska közvetlen érintkezésbe kerüljön a termékkel, ezért a kutyákat kezelés után 72 óráig távol kell tartani a macskáktól. Véletlen érintkezés esetén azonnal állatorvoshoz kell fordulni.
  • Nem alkalmazható a hatóanyaggal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

Mellékhatások

Néhány esetben a készítmény a kezelés helyén enyhe, körülírt irritációt válthat ki, amely 48 órán belül elmúlik. A kezelés helyén átmenetileg alopécia előfordulhat.Átmeneti túlérzékenység, illetve vakaródzás előfordulása lehetséges a kezelés után.Ritkán a központi idegrendszer akut intoxikációja, valamint a gyomor-, bélcsatoma rendellenességeire utaló tünetek előfordulhatnak.Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost! 

Célállatok

Kutya

Adagolás, alkalmazási mód célállat fajonként, a helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat

Kizárólag külsőleges alkalmazásra.

2-15 kg közötti testtömegű kutyák részére: Az állat hátán a lapockák közötti területen hajtogassuk szét a szőrzetet, úgy, hogy a bőr jól láthatóvá váljon. A tubus végének levágása után a tubus megnyomásával juttassuk a készítményt közvetlenül a bőrre. Ügyeljünk arra, hogy az oldat a bőrfelületre, és ne a szőrre kerüljön! Csak ép bőrfelületen alkalmazzuk!

15 kg fölötti testtömegű kutyák részére: Két tubus szükséges. Az első tubust az előzőhöz hasonlóan, a második tubust pedig a faroktő tájékánál cseppentsük a bőrfelületre.

Ismételt kezelés az alkalmazást követően leghamarabb 14 nap múlva lehetséges.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő

Nem értelmezhető.

Különleges tárolási előírások

Gyermekek elől gondosan el kell zárni!

25 °C alatt, fénytől védve, az eredeti csomagolásban tárolandó. Hűtőben nem tár Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a címkén feltüntetett lejárati időn b lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Különleges figyelmeztetés(ek)

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan:A készítmény első használata során az állat bőrének kezelt területén átmenetileg zsíros folt képződhet. Világos szőrzetü kutyánál ez a folt sárgás színben jelenhet meg. Ha a foltok nem múlnak el, javasolt felkeresni az állatorvost.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések: Kezelést követően az állatokat nem szabad természetes vízben úszni hagyni, mert a készítmény mérgező lehet a halakra és más vízi élőlényekre. Kerüljük a kezelt állat gyakori úsztatását, fürdetését, valamint samponozását, mert mindez csökkenti a készítmény hatékonyságát. Egy házban több kutya tartása esetén minden állat egyidejű kezelése szükséges. Ezekben a házakban élő macskákat azonos javallatra engedélyezett készítménnyel kell kezelni. Az állatokról származó bolhák gyakran elszaporodnak az állatok kosarában, fekvő-, és pihenőhelyén, a padlón és a kárpitokon. Ezeket a helyeket megfelelő rovarirtó szerrel kell kezelni és rendszeresen porszívózni kell. Meg kell akadályozni, hogy a kutyák a kezelés helyét nyalogassák. A kutyákat az esti órákban ajánlott kezelni. A kezelt állatokat ne engedjük együtt aludni az emberekkel, különösen a gyermekekkel.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések: A termék kézzel való közvetlen érintkezése kerülendő. Véletlen bőrre kerülés esetén az érintett bőrfelületet meleg szappanos vízzel azonnal le kell mosni. Emberekben a permetrin érintése egy-két órás lappangási idő után fonákérzést, úgynevezett paresztéziát válthat ki. A készítmény használata során védőkesztyűt kell viselni. A készítmény többszöri használata esetén, pl. kutyatenyészetekben, a 0,3 mm vastag neoprén, vagy nitril anyagból készült kesztyűt kell viselni. A kezelt bőrfelületet a kezelés után 3-6 órán át nem szabad megérinteni. A termék nyálkahártya- és szemirritációt okozhat. Ezért el kell kerülni a terméknek a szembe, illetve szájba jutását. Ha szembe kerül, bő vízzel azonnal ki kell mosni. Tartós bőr izgató hatás és/vagy szem izgató hatás esetén orvoshoz kell fordulni. Véletlen lenyelés esetén haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, bemutatva a készítmény használati utasítását vagy címkéjét. Szintetikus piretroidok iránti ismert túlérzékenység esetén kerülni kell az állatgyógyászati készítménnyel való érintkezést. A kezelés alatt enni, inni, dohányozni tilos. Kezelés után meleg szappanos vízzel kezet kell mosni. Ne engedjük nyílt láng közelébe a készítménnyel kezelt állatokat a kezelt bőrfelület megszáradásáig.

Vemhessség, laktáció: Patkányon végzett laboratóriumi vizsgálatok eredményei a készítmény fötotoxicitását mutatták ki. Vemhesség és laktáció ideje alatt nem alkalmazható.

Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok): A javasolt dózis kétszerese nem okozott mellékhatásokat felnőtt kutyáknál. A túladagolás klinikai tünetei jellemzőek a szintetikus piretroidok által okozott mérgezésekre. Ezek a túlzott mértékű nyálzás, hasmenés, izomremegés, és túlérzékenység. Súlyosabb esetben hipotermia, hipertermia, diszpnoé és rángatózás léphet fel. Ha a túladagolás tünetei jelentkeznek, a kutyát antiparazitikumtól mentes samponnal kell megfürdetni, majd tüneti kezelés javasolt. A piretroidok által okozott mérgezésnek nincs specifikus antidotuma.

Egyéb információk

Cikkszám
#146049
Kiszerelés
3 db
Fajták
Kutya
Javasolt méret
Kistestű Közepes testű Nagytestű Óriás
Javasolt kor
Kölyök Junior Felnőtt Idős
0.0
0 értékelés

Termék vélemények

Írj egy termékértékelést

Oszd meg véleményedet a termékről!

Ezzel sok olyan vásárlónak fogsz segíteni, akik gondolkoznak a termék megvásárlásán.

Image Description
Betöltés

Itt találsz minket